dimarts, 18 de febrer del 2014

Escola Rural d'Alins en lluita

Aquí encetem una nova secció (etiqueta) on ens volem fer ressò, no només de les lluites que moltes AMPA's duen a terme a les respectives escoles públiques sinó, concretament, de les problemàtiques que patim les escoles petites, les escoles rurals i les ZER's.

Avui comencem amb la d'Alins, una escola rural del Pallars Sobirà.

SALVEM L'ESCOLA RURAL D'ALINS

"L'escola rural d'Alins està en perill d'extinció !!!!!

No podem afrontar més, les retallades, la precarietat i el fort increment del cost de menjador que ens han imposat sense previ avís, i aquesta inestabilitat ens suposa el degoteig de families que pot significar la fi de l'escola.

Defensem l'escola rural, perquè dóna la vida i el futur als nostres petits pobles. L'escola d'Alins està situada a la Vall Ferrera (al Pallars Sobirà), i compta actualment amb 16 nens i nenes, 9 infants d'Araós, 3 infants d'Alins i 4 infants d'Àreu. L'escola pertany a la ZER Alt Pallars.

L'actual precarietat econòmica de l'ensenyament fa que cada vegada hi hagi menys pressupost per l'educació dels nostres fills i menys futur per la nostra estimada escola. Si ens retallen el servei de menjador, la situació econòmica de les families no pot suportar ja el nou cost, i fa que en general les families es plantegin si no els sortiria més a compte econòmicament canviar de domicili i anar a una població i una escola més grans. Del curs passat a aquest hem perdut 8 alumnes, 6 dels quals han marxat de la vall, i ens fa por no poder frenar el degoteig de families, que implica un despoblament progressiu de la nostra ja poc poblada vall. De fet, ens hem assabentat avui i per sorpresa de que lamentablement una vuitena alumna també ens deixa demà mateix perquè marxa una escola més gran del Pallars.

Com a pares implicats i amb molta voluntat per participar activament en l'educació dels nostres fills i filles, volem posar-nos les pil.les i donar força i empenta a l'escoleta. Voldriem poder invertir en comprar el material necessari per arreglar nosaltres mateixos el pati, poder pintar l'interior i l'exterior de l'escoleta, poder arreglar una instal.lació eléctrica obsoleta i molt malmesa pel pas dels anys, posar doble vidre a les finestres de dalt, per tal d'aconseguir un millor aïllament tèrmic, imprescindible en l'hivern pirinenc....amb el desig de que els nostres fills estiguin el més a gust possible en una escola competent, bonica i cuidada. Si aconseguim solucionar el problema del cost del menjador, juntament amb el treball dels pares per poder posar les coses a punt, podem tirar endavant l'escola dels notres fills i filles, inclús podriem arribar a fer una escola atractiva per tal que algunes noves famílies vulguin portar-hi els seus nens i nenes.

Per recollir diners per l'escola, ens ha agradat molt la idea de micromecenatge d'una altra escola rural catalana que es troben en una situació molt similar a la nostra, l'escola de Prullans. Nosaltres volem salvar també la nostra escola.


Volem aclarir que hem posat al TotSuma un objectiu econòmic relativament baix (500 Euros), perquè totSuma funciona de la següent manera: si el projecte no arriba a l'objectiu, no es cobra res. Si s'arriba o es passa de l'objectiu, llavors si que es reben els diners dels col.laboradors.
La raó d'aquest funcionament és que de vegades un projecte no es pot dur a terme sense la totalitat del pressupost objectiu. Aquest no és el nostre cas, ja que nosaltres farem de més o de menys amb els diners que guanyem. Per exemple, si guanyem 300 Euros podem comprar la sorra i la pintura per les parets de dins, si guanyem 500 Euros a més podem arreglar la instal.lació elèctrica, si en guanyem 1000-1500-2000 podem a més posar doble-vidre a dalt i posar algo xulo al pati per a que els nens més grans també puguin fer equilibris i fer exercici, es pot ajudar a les families en el menjador, etc.  Per això ens hem posat un objectiu baix: per poder assolir-lo i fer algo mínim encara que sigui menys del que necessitem, però amb l'esperança de que el doblem, el tripliquem, el quadripliquem,....el que es pugui, totes les ajudes són molt benvingudes i necessàries per arreglar i posar les coses al seu lloc, i com més ajudes, més coses podrem fer!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!!