dimarts, 8 d’abril del 2014

"NOSALTRES NO TANQUEM"

Les AMPA de Catalunya reunides en assemblea, a la ciutat de Vic volem manifestar la nostra preocupació per la situació actual de l’educació al nostre país. Després d’uns anys de reducció dràstica de la despesa educativa assistim a la consolidació d’un model d’educatiu de baix cost on els perjudicats són els nostres fills i filles, els beneficiats les classes dirigents de l’economia especulativa radical. Lluny d’acceptar aquest model intentem fer un canvi rotund, no per tornar allà on érem, sinó per arribar allà on mai vam ser i on tothom voldria haver arribat. 
La llista d’atacs a l’escola pública s’assembla ja a la guia telefònica: supressió de la sisena hora en la gran majoria de centres públics, tancaments d’aules, tancaments d’escoles, increments de ràtios, reducció de professorat, manca de cobertura de moltes baixes, eradicació de l’ajut a les escoles bressol i a les escoles de música, supressió dels ajuts a la compra de material escolar, eliminació del menjador escolar en la gran majoria dels instituts, retard en els pagaments de beques menjador -amb dilacions de fins a vuit mesos en la concessió d’aquestes beques-, eliminació de tot ajut a les famílies i a les AMPA, reducció important de les atencions a l'alumnat amb Necessitats Educatives Especials, reducció de les sortides, eliminació d’ajuts a les activitats esportives, supressió de molts projectes de suport específic a alumnes amb dificultats, bloqueig del projecte general d’escola inclusiva, etc.

Qualsevol diria que ha passat un tornado pel sistema educatiu, que ha desmantellat un munt de projectes, idees, activitats, etc. Lluny d’enfonsada, l’escola es manté en gran part per la gran implicació de famílies, alumnat i professorat. No volem que ens robin el futur dels nostres fills i filles i, per això, continuarem en primera línia per defensar la qualitat del sistema educatiu públic,  la sostenibilitat de les nostres escoles i el seu compromís social. I ho farem tant des de la reivindicació més contundent i directa com des de les propostes d’implicació de les famílies i millora del sistema, des de casa i des de les AMPA.

No renunciem a res, i no ens fa por haver de desobeir el nou marc legal que se’ns presenta a partir del setembre del 2014. Plantejarem clarament una desobediència a la LOMCE conjuntament amb altres sectors de la comunitat educativa per tal de mantenir i millorar, precisament, la qualitat de l’escola que invoca aquesta llei tan sectària, negativa i innecessària.

Vic, 5 d’abril del 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!!