divendres, 7 de març del 2014

La FaPaC denuncia manipulació en la preinscripció a l'escola pública

La FaPaC denuncia la manipulació d'Ensenyament a l'hora d'ofertar places públiques en la preinscripció i reclama respectar la decisió de les famílies  

  • La FaPaC i les famílies afectades convoquen una concentració el proper diumenge 9 de març a la Plaça Sant Jaume, a les 12h, i fan una crida perquè s'hi sumi tothom.
  • La federació reclama que s'utilitzi el mateix criteri per ofertar places públiques i concertades, i no es faci ús d'una estratègia perversa i manipuladora. A les escoles públiques s'anuncien tancaments abans de la matriculació, fet que no passa a les concertades. 
  • Ensenyament prioritza tancar centres pendents d'actuacions d'obres i amb projectes pedagògics innovadors. 
Barcelona, 6 de març de 2014
Primer de tot, la FaPaC vol fer palès l'ofensiva del Departament d'Ensenyament per programar una roda de premsa el mateix dia i hora i al voltant del mateix tema que havia convocat la federació dies enrere. Sens dubte, aquesta acció suposa un nou atac amb la voluntat de desviar l'atenció i diluir la veu de les famílies i la realitat que es viu als centres educatius de tot Catalunya.  
La FaPaC i les escoles amenaçades de tancament entenem que les prioritats del Departament d’Ensenyament pel que fa a la planificació de l’oferta inicial són únicament economicistes.
Es prioritza tancar aquells centres que poden evitar haver de gastar diners en construir noves escoles o instituts. Més que el pes demogràfic -argument esgrimit pel Departament-, el que priva és l’estalvi compulsiu digne d’un escanyapobres del segle XIX. Tanquen aquells centres que estan pendents d’una actuació d’obres important: ja sigui la construcció del nou edifici, remodelació de l’escola o bé la construcció d’un institut. Fins i tot es prioritza, i aquesta és una actitud particularment repugnant, alguns centres que ofereixen projectes pedagògics innovadors i diferents dels habituals.
Lluny de plantejar models com el de l’escola-Institut o buscar solucions més favorables als interessos dels nostres fills, des del Departament d'Ensenyament es continua en la línia d’erosió permanent de l’escola pública per poder oferir els sacrificis econòmics als insaciables déus dels mercats.
Després de quatres cursos de permanents retallades i agressions a l’escola pública catalana, sembla que no hi ha aturador possible. Ha arribat un moment en el qual podem dir que ja n’hi ha prou. Tot té un límit i de la mateixa manera que cal que els nens entenguin quins són els seus límits i quin és el sentit de la paraula “No”, el Departament ha de saber que ja ha passat de bon tros allò que és admissible.
Demanem que OBRI A LA PREINSCRIPCIÓ i s’OFEREIXI L'OFERTA DE TOTS ELS GRUPS QUE EXISTEIXEN ARA MATEIX per tal que sigui les FAMÍLIES qui DECIDEIXIN on s’han de produir les reduccions justificades per la davallada demogràfica. 
No volem mantenir escoles obertes sense alumnes, però volem que la demografia no sigui una excusa per tancar escoles públiques, i més si tenim present que l’oferta de les escoles concertades també sufragades amb fons públics segueix un ritme diferent que no és altre que aquest: S’oferta tot el que existeix ara, i si alguna línia no té alumnat es cancel·la el concert d’aquesta línia un cop passat el període de matrícula, sobre el mes de juny.
Per tant, no volem res més que un tracte igualitari per a tots els centres, i que siguem capaços d’APROFITAR LA DAVALLADA DEMOGRÀFICA PER MILLORA DE LA QUALITAT DE L’ESCOLA gràcies a unes RÀTIOS MÉS BAIXES. És el que devem als nostres fills després d’haver-los limitat molt les inversions educatives que ells necessitaven cursos enrere.  
D'altra banda, denunciem als ajuntaments que no han defensat les escoles de les seves poblacions quan és l’única que garanteix l’escolarització de tots els infants, en el moment que ha omès l’oferta d’algunes línies i està jugant el joc del Departament. 
RECULL PREMSA:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!!