dimecres, 11 de desembre del 2013

Les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA). Estat de la qüestió a Catalunya

“Famílies amb veu” publica una versió ampliada i amb més informació de la seva recerca de les AMPA catalanes sota el títol “Les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA). Estat de la qüestió a Catalunya”


Aquest nou informe de Famílies amb veu, titulat “Les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA). Estat de la qüestió a Catalunya”, és una versió ampliada amb més informació i un caràcter més científic que l’informe publicat sota el títol “Més que un gra de sorra. Les associacions de mares i pares d’alumnes (AMPA) de Catlunya” de la col·lecció d’informes Breus de la Fundació Jaume Bofill. Tots dos documents són fruit d’una enquesta a més de 1.200 AMPA de tota Catalunya i 1.500 directors de centres educatius, però, a més a més, com a novetats, aquest informe incorpora entrevistes a directors de centres que donen la seva visió sobre les AMPA, així com aspectes més metodològics de com es va fer la recerca.

En línees generals, aquest document analitza el funcionament, l'estructura i la participació a les AMPA, i es pregunta sobre els reptes de futurs de l'associacionisme de mares i pares al voltant de l'escola.  Entre els resultats més destacats trobem que les AMPA són un model generalitzat i estès a gairebé tots els centres de Catalunya. La gran majoria de famílies amb fills en edat escolar hi estan associades. Les AMPA organitzen i desenvolupen tot un seguit de tasques i funcions, des d’activitats extraescolars, acollida matinal, menjador, etc., essencials. El seu rol és fonamental i més en l’actual situació de crisi econòmica, ja que complementen, o fins i tot substitueixen, els serveis bàsics competència de l’escola o de l’Administració.

La seva voluntat, no obstant això, va més enllà: volen participar en la gestió dels centres i incrementar els seu impacte en el sistema. L'informe sencer és troba publicat en el web "Famílies amb veu" i es pot descarregar de forma lliure i gratuïta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!!