dimecres, 1 de gener del 2014

La Junta de FaPaC demana la dimissió de la consellera d'Ensenyament

Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a la Generalitat de Catalunya.

  • Per la seva rigidesa, la incompetència, les mentides, la manca de diàleg i de comunicació, el menyspreu que ha mostrat cap a les famílies i les AMPA que formem part de la comunitat educativa, no mereix la nostra confiança.
  • Volem una persona de consens, dialogant i que encarni el millor de l'escola catalana, i no algú que acostuma a buscar excuses més que respostes als reptes que té el sistema educatiu català.

Barcelona, 14 de desembre de 2013

Arran de la roda de premsa on vam denunciar el desgavell i els retards injustificats de la conselleria d’Ensenyament amb el tema de les beques menjador, la Consellera lluny de demanar disculpes i oferir diàleg es va enrocar en el “jo ho faig tot molt bé” i va arribar a dir en el ple del Parlament que havia demanat a FaPaC noms i cognoms dels nens sense beca que complien els requisits i que no tenien la beca. Aquesta afirmació, com sabeu, és falsa. No hem rebut cap escrit del departament en aquest sentit i, per tant, vam desmentir aquestes afirmacions amb un comunicat: http://www.fapac.cat/2013/11/la-fapac-desmenteix-les-afirmacions-imprecises-de-la-consellera

Amb el pas dels dies es va iniciar un tímid procés de revisions de beques denegades, però només tenim notícia de l’acabament d’aquest procés al Baix Llobregat i amb un percentatge baix de concessions de les sol·licituds revisades -unes 700 de més de 3.500- i la darrera notícia que va aparèixer sobre la qüestió és una entrevista dimecres 4 de desembre a TVE1 on la consellera torna a dir la mateixa mentida. Prou, ja n’hi ha prou. De mentideres no en volem cap a la conselleria d’Ensenyament.

La Junta de FaPaC, reunida aquest matí, demana públicament la dimissió de la consellera d’ensenyament la Sra. Irene Rigau, ja que aquesta persona no mereix el càrrec que ocupa. Si diu una mentida i la repeteix ja no té cap mena de credibilitat ni confiança, i en aquest tema tant sensible encara menys.
A més, no creiem que sigui la persona adequada per encapçalar un front d'oposició a l'execució de la LOMCE, no és la millor per liderar l’oposició a aquesta llei que haurem d’iniciar.

Entenem que en un moment en el qual ens convé tenir una unitat al voltant de la defensa de l’escola catalana en llengua i continguts, ens cal una persona de consens, algú que encarni el millor de l’escola catalana, i no aquesta persona mentidera, egocèntrica i gens dialogant.

Més enllà d’aquest elements prou importants per sí mateixos com per justificar la dimissió, trobem altres aspectes negatius perfectament evitables. La continua reducció i devaluació del pressupost d’Ensenyament dins dels pressupostos de la Generalitat -ja passem del 20% de merma en els darrers 4 exercicis-. Cal complir la LEC i deixar-se d’excuses. Cal una inversió en educació equivalent al 6% del PIB que és el que contempla la llei. Les retallades en educació situen a la conselleria fora de la llei. 

La relació amb les famílies sempre ha estat dolenta. Les respostes que han donat als problemes sempre han vingut de la mà del corporativisme més ranci: marxa enrere en les TIC, eliminació de la sisena hora, jornada intensiva generalitzada a la Secundària, dimissió de les seves responsabilitats en l’escola bressol 0-3, deixadesa en el projecte de l’escola inclusiva, supressió de tota ajuda a les AMPA i a les famílies, increment de taxes de tota mena, i un llarg etcètera.
Per la seva rigidesa, la incompetència, les mentides, la manca de diàleg i de comunicació, el menyspreu que ha mostrat cap a les famílies i les AMPA que formem part de la comunitat educativa, no mereix la nostra confiança.

Finalment, ens ha indignat molt la resposta trista i desangelada a les dades de l’informe PISA: Qui suspèn més clarament és la consellera i la seva forma de buscar excuses més que respostes als reptes que té el sistema educatiu català.
L’escola catalana pot millorar i millorarà. FaPaC, com a part de la comunitat educativa, reitera la seva voluntat de diàleg i s’ofreix per seguir treballant per la millora de l’educació a Catalunya. 
Desitgem tenir una contrapart amb qui dialogar i pactar polítiques públiques que assegurin una educació pública de qualitat. 
Una persona amb responsabilitats que no és capaç d'assumir els seus errors ha de plegar i deixar el seu lloc a algú disposat a millorar amb la col·laboració de la comunitat educativa. 

La consellera actual, no millorarà. Més val que plegui. FELIÇ ANY NOU!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!!