dimarts, 10 de desembre del 2013

Tertúlies literàries dialògiques


Us ve de gust començar un grup per fer tertúlies literàries dialògiques?
Abans que res anem a aclarir una mica el tema

QUÈ SÓN LES TERTULIES LITERÀRIES DIALÒGIQUES?
Es tracta d'un grup de persones que es reuneixen voluntàriament per dialogar sobre temes que els interessen basant-se en un fil conductor que és el llibre que han escollit llegir. Normalment s'escull una obra clàssica de la literatura universal ja que es reconeix per consens la seva qualitat literària . D'aquest llibre en llegeixen un trosset a casa i a la pròxima trobada en comenten la frase o paràgraf, que més els ha cridat l'atenció, pel motiu que sigui i , a partir d'aquí, s'obre un diàleg entre totes les persones participants.
QUÈ TENEN DE PARTICULAR?
S'ha demostrat que aquesta activitat potencia aspectes de les persones participants i del grup, que condueixen cap a l'èxit, tant a nivell educatiu (en el cas dels estudiants disminueix el fracàs escolar), com a nivell personal i social per tothom que hi participa.
QUINS ASPECTES AFAVORIM PARTICIPANT EN LES TERTÚLIES LITERÀRIES?
-Reforcem la competència lectora
-Potenciem l'hàbit de la lectura feta plaer
-Treballem un projecte conjunt amb els nostres fills i filles
-Adquirim la base per arribar a llegir qualsevol cosa
-Desenvolupem l'expressió oral
-Augmentem l'autoestima perquè es té en compte la nostra opinió i es valora el nostre criteri
-Aprenem a escoltar i a respectar  torns de paraula. Millora el diàleg!
-Generen una transformació en els participants
-I molts més...

QUI HI PARTICIPA?
hi pot participar tothom i totdon!!! I això és el millor perquè no cal tenir cap nivell concret d'estudis, ni coneixements molt grans de l'idioma . No cal formar part de cap elit per tenir el poder de llegir el que sigui, només cal anar a un ritme que resulti còmode per totes les persones que hi participen. Està demostrat que gent sense uns estudis elevats, nens i nenes de 8 anys , persones amb dificultats amb l'idioma, etc. han llegit els clàssics de la literatura universal, amb l'empoderament personal que això suposa .
En el nostre cas hem pensat d'oferir aquesta activitat a nenes i nens a partir de primer de primària i també incloure els i les adultes que els vingui de gust, aixì es pot crear un grup ben diferent en edats, coneixements i experiències.

"Una sola persona no pot mai arribar al resultat de la reflexió de moltes persones interpretant conjuntament"

informació organitzativa sobre el grup de
tertúlies literàries dialògiques


Participants: L'Activitat està destinada a infants de 1er a 6è i a adults (la responsabilitat dels infants que no vinguin amb els/les seus/ves pares/mares , avis/es, etc. serà de les dinamitzadores de l'espai).

Serà necessari un mínim de 5 participants per dur-la a terme.

Dia: Ens trobarem els dijous de 17h a 18:30h al menjador de l'escola. Els nens i nenes es recolliran a la sortida de l'escola i tindran una estona per berenar abans de començar l'activitat.

Dia d'inici: dijous 9 de gener del 2014

Cost de l'activitat: gratuïta

Dinamitzadores de les tertúlies: Elena Cartaña i Núria Paül, amb la col·laboració de Laura Prats

Inscripció: Per apuntar-vos ompliu la butlleta d'inscripció que us adjuntem i deixeu-la a la bústia de l'AMPA fins al 20 de desembre (la bústia blanca que hi ha a l'entrada exterior de l'escola).Moltes Gràcies per la vostra atenció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!!