dijous, 23 de gener del 2014

L’apadrinament de flamencs

l curs passat el biòleg i membre de l'associació ornitològica Picampall del Delta de l'Ebre Xavi Alifonso ens va venir a l'escola (dins del projecte Construïm escola) per a explicar-nos  què són els flamencs, les seves característiques i la importància d'aquestes aus dins del Delta.

El programa

Els flamencs també viuen al sud de la Mediterrània, però la manca de recursos econòmics dels investigadors d’aquest països sovint no permet comprar equips òptics necessaris per llegir els codis i prendre’n les dades. En conseqüència, hi ha poques dades sobre l’espècie en gran part de la seva àrea de distribució.

Mitjançant l’adopció d’un flamenc es pot donar suport a la investigació i al programa de monitorització del flamenc, contribuint a la compra d’equips òptics, permetent el desenvolupament d’una xarxa d’observadors d’àmbit mediterrani i l’establiment de mesures de conservació.

Cada vegada que es comunica una observació d’un flamencapadrinat, el padrí és informat per correu electrònic. A més, els padrins poden fer un seguiment de l’historial de vida del seu ocell, tant en un mapa dinàmic interactiu com en un full amb totes les observacions enregistrades.

Cóm inscriure’s al programa

Envia una carta a:

    Apadrina un Flamenc
    Parc Natural del Delta de l'Ebre
    Av. Catalunya, 46
    43580 – Deltebre


Podeu consultar la pàgina de facebook de l'Anellament de flamencs aquíI el web de la Generalitat de Catalunya on expliquen que més de 200 persones van participar en el vuitè anellament de polls de flamencs que s’ha dut a terme a Catalunya. Amb aquesta activitat el Parc continua amb el seu suport a diferents projectes científics i de divulgació i sensibilització sobre la població dels flamencs de la Mediterrània occidental.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!!